1. Főoldal Nyíl
  2. Blog Nyíl
  3. Spirálos duguláselhárítás

Spirálos duguláselhárítás:

A duguláselhárítás esetében több módszer alkalmazható, ez függ a dugulás helyétől, hogy beltéri vagy kültéri, stb. Makacsabb dugulás esetében érdemes szakembert hívni, aki megállapítja, hogy a duguláselhárítás mely formáját érdemes alkalmazni. Beszélhetünk vízsugaras duguláselhárításról, spirálos duguláselhárításról, és cső cseréről, de ez csak végső esetben szükséges.

Dugulás okai:

Konyhai dugulás estén a leggyakoribb tényező, amely dugulást okoz a zsír és az abban fellelhető ételmaradék, amely lerakódik és igen makacs dugulást okoz. Fürdőszobai dugulás estén legtöbbször a haj a felelős, illetve a kozmetikai szerek. A WC-be dobált vatta vagy egészségügyi betétek is duguláshoz vezetnek, valamint, ha a WC tartályból nem távozik elég víz az öblítéshez, körülbelül ehhez 7-10 liter vízre van szükség. Ezekre jelenthet megoldást a spirálos duguláselhárítás, nagyobb probléma esetén szükséges lehet a rendszer mosatása.

Spirálos duguláselhárítás eszközei, fajtái

A duguláselhárító spirál más néven csőgörény, a lefolyók tisztítására alkalmas, amely egy vagy több darabból áll és tetszőleges hosszúságúra toldható, spirálos duguláselhárításra alkalmas eszköz. Fajtáját tekintve beszélhetünk kézi és gépi eszközről is. Anyagukat tekintve rozsdatűrő és hőkezelt rugóacélból készülnek.
  1. Kézi duguláselhárító spirál: A spirálos duguláselhárító ezen eszköze a barkácsáruházakban található meg, 5-10 m hosszban, valamint 3-10 mm vastagságban. Ezek leginkább a kisebb átmérőjű csövek, lefolyók tisztítására alkalmasak, ajánlott inkább a 10 mm-es vastagságú spirált megvásárolni. Kaphatunk dobban elhelyezett spirált is, amely jobb mivel nem tekeredik össze használat közben, valamint van olyan változata is, amelyhez fúrógépet lehet csatlakoztatni, ezzel még jobb, hatékonyabb a spirálos duguláselhárítás.
  2. Gépi duguláselhárító spirál: Spirálos duguláselhárítás esetén nagyobb átmérőjű csövek, lefolyók tisztítására alkalmas, szakemberek által használt eszköz. Ilyen például a mosogató, WC, padlóösszefolyó, csapadékvíz elvezető, fővezetékek. Speciális fejek is csatlakoztathatóak rá, ilyen a kaparó fej, lándzsa fej, buzogány fej, egyenes fej, visszavezető fej, gyökérvágó fej (hajszálak eltávolítására alkalmas). Négy fajtája van a gépi spiráloknak: normál, erősített, dobspirál és magasnyomású tömlővel kombinált. Spirálos duguláselhárítást bel- és kültéren egyaránt alkalmazni lehet, melyekben a különböző fejek használata segíthet.

Duguláselhárító spirál árak

Az árak csak tájékoztató jellegűek! Nem a mi áraink, csupán csak az országos átlag árakat mutatja be!
Spirálos duguláselhárítás esetén figyelembe kell venni azt, hogy a dugulás hol keletkezett. Ez a megoldás a kisebb átmérőjű csöveknél alkalmas, illetve akkor érdemes használni, ha a duguláselhárító spirál ára nem haladja meg a szakember költségét.
Gyengébb dugulás esetén
Átmérő: 3-7 mm; anyaga: gyenge; ára: 900 - 3000 Ft
Átmérő: 5-10 mm; anyaga: edzett; ára: 3000 - 8000 Ft
Átmérő: 5-10 mm; dobba szerelt; ára: 4000 - 60000 Ft
Makacs dugulás esetén:
Átmérő: 16 mm; hossz: 2,3 m; ára: 10.000 - 13.000 Ft
Átmérő: 16 mm; hossz: 2,3 m; erősített kivitel; ára: 13.000 - 16.000 Ft
Átmérő: 22 mm; hossz: 24,5 m; erősített kivitel; ára: 23.000 - 26.000 Ft
Átmérő: 22 mm; hossz: 24,5 m; erősített kivitel; ára: 27.000 - 30.000 Ft