1. Főoldal Nyíl
  2. Szolgáltatásaink Nyíl
  3. Nyomvonal meghatározás

Nyomvonal meghatározás korrekt áron

Azoknak, akik használt házat vagy lakás vásárolnak, bizonyára nagy segítséget nyújthatunk az úgynevezett nyomvonal meghatározásunkkal. A falban futó vezetékek és kábelek nagy gondot okoznak akkor, ha mi magunk sem tudjuk, hogy hol találhatóak meg. Meghibásodás esetén egy ilyen vizsgálattal nagyon gyorsan fény derülhet a hibákra.

Amennyiben a kertünkben egy sérült vezeték van:

Ha nem tudjuk, merre van a hiba, úgy ásás nélkül megoldjuk. ha a burkolat alatt van a gond, akkor a nyomvonal meghatározással elkerülhetjük a teljes burkolat felszedését. Egy kerti melléképület építésekor bizonyára hasznos tudni, hogy hol mennek a csövek, a vízvezeték és a gázvezeték a föld alatt. A feszültség alatti és a feszültség mentesített kábelek felmérésében is nagy segítséget nyújt a nyomvonal kereső berendezés. Fém, műanyag, beton csövek esetében is lehet használni. A készülék akkumulátorról is működik, így olyan helyekre is ki tudunk menni, ahol nincsen jelen pillanatban áramellátás.

Szondával és szonda nélküli berendezéssel is rendelkezünk:

A szondát egy betoló rúddal a csőbe toljuk egészen a sérült szakaszig. A felület alatt megkeressük a hiba pontos helyét, amely akár 5 méter mélységben is lehet. A készülék pontossága 10 cm. A szonda nélküli készülék esetében egy jelszállító kábelt helyezünk a csatornába, amelyre egy adó készülék segítségével jelet teszünk. A berudaló és a cső helyzetét a jel befogásával fogjuk meghatározni. 3-4 méter mélységben tudunk dolgozni a szonda nélküli készülékkel. Csatorna fedlapok, fém csövek vizsgálatára és fém tárgyak keresésére is tökéletesen alkalmas, ha a berudaló nélkül alkalmazzuk.

Amikor elektromos kábelek kutatása a cél, akkor a kábel által adott jel alapján lehet a föld alatt vagy a falban a vezetékek nyomát követni. Ha úgy érzi, hogy például a falba fúrás előtt szeretné megtudni merre van a villanyvezeték és nem a drasztikus „azonnal fúrunk” megoldást választja, akkor valószínűleg elkerüli a teljes villamos hálózat szétfúrását. Ha Ön egy használt ingatlanba költözött, akkor jobb, ha tisztában van azzal mi hol található. A nyomvonal meghatározást elég egyszer elvégeztetni és éveken keresztül Ön pontosan tudni fogja mi hol található a falban vagy a betonban, így bármikor felújításon töri a fejét, bátran nekivághat minden komolyabb kockázat nélkül.