1. Főoldal Nyíl
  2. Blog Nyíl
  3. Mosogatóban lévő dugulás elhárítása házilag

Mosogatóban lévő dugulás elhárítása házilag:

A mosogatóban kialakult dugulásért felelős az ételmaradék, a mosogatószer és még sorolhatnánk. Szűrővel a nagyobb ételmaradékokat fel lehet fogni, de egy idő után a lerakódott zsírt és vízkövet szükséges letakarítani a csövek faláról. Érdemes bizonyos időközönként egy nagyobb tisztítást végezni, annak érdekében, hogy elkerüljük a teljes dugulást. Néhány hasznos tipp, ami megoldás lehet a mosogatóban lévő dugulás elhárítására házilag.

Tippek a mosogatóban lévő dugulás elhárításához házilag:

A mosogató dugulásának megelőzésére olcsó és környezetbarát megoldás a szódabikarbóna, de kisebb dugulás elhárítására is alkalmas. Elkészítése: két liter vízben keverjünk el öt kanál szódabikarbónát, majd ezt a keveréket forraljuk fel és öntsük a mosogatóba. Ezt akkor is megcsinálhatjuk, ha a lefolyónak látszólag semmi baja.

Ami még hatásosabb a mosogatóban lévő dugulás elhárítására házilag, és olcsón is megúszhatjuk, az az ecetes szódabikarbóna. Először öntsünk fél pohár szódabikarbónát a mosogatóba, majd egy pohár ecetet, ami habzani fog. Ezt utána öblítsük le forró vízzel, majd öt perc múlva hideg vízzel. Viszont, ha éppen nincsen kéznél szódabikarbóna, akkor a sütőpor is alkalmas a mosogatóban lévő duguláselhárításra házilag. Ebből dupla annyit szükséges használni, mint a szódabikarbónából.

Szódabikarbóna helyett az ecet mellé használhatunk konyhasót is a mosogatóban lévő dugulás elhárítására házilag. Alkalmazása: félpohárnyi só és két pohár forró ecet. Ezt öblítsük le forró, majd hideg vízzel. Makacsabb dugulás esetén érdemes a szódabikarbóna, só, ecet kombinációt alkalmazni. Hogyan csináljuk? Egy kis pohár szódabikarbónát keverjünk össze egy kis pohár sóval. A keverékhez adjunk fél pohár ecetet, majd öntsük a lefolyóba. 15 perc elteltével öntsünk rá 1,5-2 liter forró vizet.

Makacs dugulás esetén kiváló házi duguláselhárító a trisó is. Egy egész flakonnal öntsünk a lefolyóba, hagyjuk állni egy éjszakán át, majd reggel forró vízzel öblítsük le. A bórax is kiváló a mosogatóban lévő dugulás elhárításához házilag.

Vegyszeres megoldás a mosogatóban lévő dugulás elhárításához házilag

PERIDOX (DE) Dugulás Elhárító – a szerves szennyeződéseket oldja fel, kb. 1-2 óra alatt. Ha makacs dugulásról van szó, hagyjuk állni benne éjszakára, reggel pedig öblítsük le.