1. Főoldal Nyíl
  2. Szolgáltatásaink Nyíl
  3. Mosogató duguláselhárítás

Mosogató duguláselhárítás korrekt áron

Nem is kérdés hogy a mosogató elég gyakran eldugul mert ez a 2. olyan dolog a lakásban a wc utána mit minden nap használunk. A mosogatókat a leggyakrabban az ételmaradékok és a zsírok szoktál eldugítani. Mivel ebben mossuk meg pl a zöldségeket vagy a húst ezért a lehulló szennyeződések és darabok lefolynak a lefolyóba ami egy idő után dugulást okozhat. Léteznek szűrök amiket a mosogatóba téve lefogja ezeket a lehulló darabokat ezzel megelőzhetjük ezt a fajta dugulást. A mosogatónak a legnagyobb ellensége a zsírok amik forrón folyékonyak viszont lehűlve megkötnek és a legrosszabb ha ez éppen a lefolyóban történik meg.

Hogyan oldjuk meg házilag a mosogató duglást?

A mosogatónak a dugulását viszonylag könnyen otthon is szaktudás nélkül is megoldhatjuk ha nem olyan makacs és problémás hogy szakembert hívjunk hozzá. Mint ahogy fentebb lehetett olvasni a leggyakoribb probléma az ételmaradékok amik a szifont eldugítják. Ilyenkor nem kell mást tenni mint egy vedret a mosogató alá helyezni majd lecsavarni a szifont és kitisztítani. Ehhez csak akkor van szerszámra szüksége ha annyira szorul a szifon hogy szabad kézzel nem lehet elcsavarni. Az esetek nagy százalékában ennyi is elég ahhoz hogy a mosogatónak a dugulását elhárítsuk.

Mi van akkor ha a szifon megtisztítása már nem segít?

Ilyen esetben ha nincs otthon egy csőgörény vagy egy vákuum pumpa akkor sajnos semmit sem lehet kezdeni vele csak szakembert hívni akinek megvan a kellő tapasztalata és felszerelése hogy a mosogató dugulását elhárítsa.

Lefolyó tisztítószert miért ne öntsek bele?

Ez olyan mintha kilyukadna az autójának a kereke és egy ragtapasszal próbálná meg az eresztést megállítani. Ha már bekövetkezett a baj akkor az ilyen módszerek nem használnak. Viszont megelőzés képen a lefolyótisztító szerek tökéletesek. Évente 1-2x használva megelőzhetjük a dugulást vele.

Mosogató duguláselhárítás általánosan:

A mosogató mélyebb rétegeiben keletkező dugulás elhárításhoz hívjon szakembert , mert a házilagos eszközökkel többet árthatunk mint használunk. a konyhában. Ugyanis Ön nem rendelkezik olyan speciális eszközökkel mint a dugulás elhárító szakember. Egyetlen fegyvere a wc pumpa lehet , illetve ideiglenes megoldás ként szóba jöhetnek a vegyszerek , ha egyáltalán picit is is segítenek . Hosszútávon nagyon nagy károkat okoznak , mert a lefolyórendszer falára tapadva csak még nagyobb dugulást idéznek elő. Nem beszélve arról, hogy drágák és környezet szennyezőek, illetve az emberi szervezetre is károsan hatnak. Ha a szennyvíz csak nagyon lassan , vagy egyáltalán nem folyik le , vagy a másik oldali mosogatótálcában feljön a víz , akkor nagy valószínűséggel mosogató dugulás van a konyhában. Intő jel lehet az is ha csatorna szag van a konyhában , ugyanis a lerakódások egyre több szerves anyagot tartanak vissza. Ezeknek a bomlás terméke okozza a kellemetlen szagokat. A mosogató dugulása létre jöhet a mosogatószifonban illetve mélyebb rétegekben . A szifonban létre jött dugulás megszüntetése viszonylag egyszerű feladat . Ami nehézséget okozhat az leginkább a szifon alapos tisztítása utáni vissza szerelés , mert ha rosszul állítja össze akkor szivárgás , víz folyás keletkezhet.
Mosogató duguláselhárítás XVII. kerületben:
A mosogató eldugulásával sajnos szinte mindenki igen gyakran szembesül. Ez a leggyakoribb dugulás, és ennek jó oka is van: a mosogatóban a koszos edények miatt sok ételmaradék kap helyet, amik lerakódhatnak a csövekbe. Ez egy idő után elkerülhetetlenül duguláshoz vezet, hiszen a lerakódások eltömíthetik a csöveket. Az előzőekből világosan látszik, hogy a mosogató dugulásának legjobb megoldása a megelőzés, és szerencsére elég sokat tehetünk azért, hogy ez a probléma ne kerüljön elő. Ha azonban ezt elhanyagoljuk, és kialakul a dugulás, szintén megoldható a gond, csak jóval nehezebben.

Ha a mosogatónk eldugul, próbálkozhatunk lefolyótisztítókkal. Ezek rendszerint igen hatékonyak a lerakódott szennyeződések eltakarítása terén, így sokat segíthetnek a probléma megoldásában, de persze csak akkor, ha tudjuk, hogyan kell használni. Fontos azonban, hogy véletlenül se keverjünk össze különböző fajta lefolyótisztítókat, mert nem erősítik egymás hatását, ugyanakkor mérgező elegyet hozhatnak létre. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha a vegyszert a lefolyóba öntjük és éjszakára úgy hagyjuk. Reggel öblítsük le forró vízzel. Ha ez nem vezet eredményre, jöhet a vécépumpa, azonban ha ez is hatástalan szakember segítsége kell.

Ha eljut eddig a pontig, nyugodtan forduljon hozzánk! Ha minket választ, gyorsan kaphat profi segítséget, aminek köszönhetően véglegesen megszabadulhat a dugulástól, akár falbontás nélkül is! Spirálos és womás gépeink még a legdurvább dugulásokkal is elbánnak! Ha szakképzett emberekre van szüksége, hívjon minket bátran!
A tapasztalat és a szakértelem a duguláselhárításban is önmagáért beszél!
Mosogató duguláselhárítás általánosan más településeken:
Mi az amit minden nap használunk? Természetesen a wc mellett a mosogató! Ha nem is a férfiak használják gyakrabban de a nők biztosan főzéshez leggyakrabban. A főzés és mosogatás együtt jár ez tény, mivel ha főzünk akkor piszkos edények keletkeznek és később pedig piszkos evőeszközök is. Ezeket a piszkos dolgokat el kell mosogatni és ha a mosogatót nem lehet használni mert el van dugulva akkor kérdéses, hogy ezt a folyamatot hol csináljuk meg?

A piszkos edényeket mossuk el a fürdőszobában? Már a gondolattól is beleremeghetünk hiszen ott magunkat mossuk és kitudja milyen betegségeket kaphatnánk el. Ezért nagyon fontos, hogy a mosogatót úgy használjuk ahogy kell és így is tanítsuk meg mindenkinek aki használja.
Hogyan használjuk a mosogatót megfelelően?
Ami a lefolyóba való az a víz és ennyi, bármi más ami belekerül az akár duguláshoz is vezethet. Pl: nagyon sok ételmaradék. Gondoljunk bele, hogy azokba a kis csövekbe folyik el a víz és ha nagyon sok pl ételmaradék kerül bele akkor az valahol meg fog akadni. Amit még sokszor láttunk az a zöldség hulladék, nyers hús darabok stb…
  • Első lépésként ahhoz, hogy helyesen használjuk a mosogatót hogy ne duguljon el vegyünk nagyon kis lyukú lefolyó rácsot amin tényleg csak a víz tud lefolyni és összegyűjti az ételmaradékokat vagy bármilyen hulladékot ami bele kerülne a mosogatóba.

  • Második lépés az, hogy mindig legyen a konyhában pumpa de ne az amit a wc-ben is használunk mert az elég kellemetlen lenne. Az ember életében legalább 1x előfordul, hogy eldugul a mosogatója mert nem figyelt rá vagy mert nem érdekelte. A kézi pumpa az ilyen esetekben gyorsan és a legfontosabb ingyen elvégezhetjük a duguláselhárítást.

  • Harmadik lépés az, hogy amikor már éppen, hogy csak csordogál a víz le a lefolyón na akkor jöhet a nehéz tüzérség a lefolyótisztító szer. Minden lefolyótisztító egyforma, a rendeltetésük az, hogy kidugítsák a lefolyót. Amennyiben az egyik nem használ akkor a másik sem nagyon fog használni ezért csak pénzkidobás lenne 10-et kipróbálni.

  • Negyedik lépés az, hogy hívjuk a duguláselhárítót. Ezt akkor érdemes megtenni ha egyáltalán nem folyik le a víz! Ilyen esetben a lefolyótisztító az olyan mint ’’halottnak a csók’’ vagyis semmi értelme. Abban az esetben ha mégis beleönti akkor ott a duguláselhárító szakember fogja meginni a levét mert a munkája közben erős szúrós szagok és égető folyadék fogja kínozni.