1. Főoldal Nyíl
  2. Szolgáltatásaink Nyíl
  3. Kád duguláselhárítás

Kád duguláselhárítás korrekt áron

Az egyik legbosszantóbb dugulás az a kádnak az eldugulása. Természetesen vannak előjelei amit ha észreveszünk akkor megóvhatjuk magunkat a problémáktól. Az esetek közel 100%-ban még a dugulás előtt érezhető hogy nehezebben folyik le a víz, szinte senki sem foglalkozik ezzel a dologgal amit nagyon rosszul tesznek. Ilyenkor még a dugulás elkerülhető. Léteznek olyan tisztítószerek amiket ha beleöntünk a kádba és fél napig állni hagyjuk akkor a dugulást meg szokta oldani.

Abban az esetben ha nem foglalkozunk a lassan folydogáló vízzel olyan dugulások is keletkezhetnek amikhez akár a kádnak a kibontására is szükség van. A leggyakoribb probléma az hogy a haj, szappan, túlzott tusfürdő, fürdősó bekerül a lefolyóba és a nagy sűrűség miatt eldugítja azt. A lefolyótisztító szer ezeket a szenteződéseket még fel tudja ha időben cselekszünk.

Abban az esetben ha már semmi sem segít akkor kell szakembert hívni aki először ha hozzáfér akkor kitisztítja a szűrőt ha nem akkor más megoldást keres. Fontos hogy a kádat sosem kezdjük el kibontani hogy a szűrűhöz eljussunk mert maradandó károkat tud okozni!

A kád dugulás mitől más mint pl a wc vagy a mosogató?

házi megoldás A régi építésű házakban még szokás volt bebetonozni a csöveket így szinte lehetetlen hozzáférni bontás nélkül bármihez is. A kádat szétbontani nem olyan egyszerű mint egy mosogató szifont lecsavarni és maradandó károkat is okozhat. A kádban sokkal több a szennyeződés és a haj mint a wc vagy a mosogatónál ezért sokkal körültekintőbben kell figyelni a dugulás kialakulására.

Mit tegyek ha eldugult a kádam?

Ilyen esetben nincs más megoldás mint duguláselhárító szakembert hívni ha a otthoni praktika nem segít.

Kád duguláselhárítás otthon, és ha mégsem menne?

Ha eldugul a kád lefolyója, a legfontosabb, hogy ne próbáljuk meg szétszedni a lefolyót, ha nem értünk hozzá, mert az széteséshez vezet és biztos bontás lesz a vége. Enyhébb dugulás esetén először próbáljunk meg némi vízkő oldót önteni a lefolyóba, majd a zuhanyzó gumicsövével nagy nyomású, vizes átmosással. Amennyiben ez a megoldás nem célravezető, szódabikarbóna és ecet keverékét öntsük a lefolyóba. Ehhez 2-3 zacskó szódabikarbónát juttassunk a lefolyóba, majd öntsünk rá 1,5 liter forrásban lévő ecetet. Rásegíthetünk a duguláselhárítására pumpa segítségével is. Ha ezek a praktikák nem oldják meg a problémát, a boltban vásárolt lefolyótisztító szerekhez is fordulhatunk. Ezek közül a legtöbbet este kell a lefolyóba önteni és egy éjszaka alatt fejtik ki hatásukat. Reggel 4-5 liter forró vízzel tudjuk leöblíteni ezeket a szereket, sőt fokozhatjuk a hatást, ha forró vízsugarat is használunk.

Legvégső esetben (szakember hívása előtt) fordulhatunk a háztartási sósavhoz is, melyből a literes kiszerelés körülbelül 1/3-ára lesz szükségünk. Öntsük ezt a mennyiséget a lefolyóba és hagyjuk hatni a szert 15-20 percig. Ezután engedjünk hideg vizet a lefolyóba. Ha a probléma még ezután is fennáll, nem tehetünk mást, forduljunk szakemberhez, aki képes elhárítani a dugulást.