1. Főoldal Nyíl
  2. Szolgáltatásaink Nyíl
  3. Gyökértelenítés

Gyökértelenítés korrekt áron

Eternit csöves rendszereknél gyakori probléma a főcső elgyökeresedése, de ez akkor is előfordul ha új rendszer van csak éppen nem megfelelően van illesztve. Ilyen esetekben szoktuk használni a gépi spirálhoz való gyökértelenítő fejet ugyanakkor ez csak a vékony gyökerekkel tud megküzdeni. WOMAhoz is van ilyen fej ez valamellyest nagyobb esély a gyökerek ellen de a legbiztosabb megoldás az adott csőszakasz cseréje.

Történhet spirálos csatorna tisztító géppel és magas nyomású csatornatisztító géppel is (Pl WOMA). A lényege, hogy a benőtt csőszakaszt gyökérvágó fej szétroncsolja, darabolja, a gyökereket nagyon nagy benövés esetén nagyon sok munkaórát vesz igénybe és hosszabb benövés esetén beszorulást is eredményezhet ahogyan a gyökerek rátekerednek a vágó fejekre ,a spirálokra és a tömlőre. Összegezve a végleges megoldás az lenne még ,ha a gyökértelenítés sikerrel is járt volna, újból ki fogy nőni a gyökér és állandó problémát okoz. A végleges megoldás a cső illetve akna cseréje.
  • Idővel a szennyvíz és esővíz csatornák elöregszenek gyakran a fák és bokrok gyökerei belenőnek és ezzel nagy kárt okoznak a szennyvízvezetékben.

  • A hajszálgyökerek belenőnek a szennyvízvezetékbe, annak hajszálrepedésein, ott a jó táptalaj miatt elburjánzik. Ezzel folyamatosan dugulást és bosszúságot okoz. A műanyag csövekbe akár egy rossz illesztésnél vagy egy befordúlt gumigyűrű mentén és belenőhet a fagyökér a szennyvízvezetékbe, ezzel a gyökérvágást végző szakembernek sok munkát ad.

  • Először két-három évente látjuk a gyökérvágó szakembert, majd egyre sűrűbben kell hívnunk a csatorna gyökértelenítése miatt. A gyökérvágás szaktudást igénylő feladat, megfelelő szerszám és védőfelszerelés nélkül, ne végezzük!

  • Ügyeljünk arra, hogy gyökérvágás közben nehogy nagyobb kárt okozzunk, mint amilyen a gyökérrel benott csatornában már eredetileg is fennállt.