1. Főoldal Nyíl
  2. Blog Nyíl
  3. A gépi duguláselhárítás módszerei

A gépi duguláselhárítás módszerei

Amikor már minden házi praktika csődöt mondott, valamint a bolti lefolyószerek sem képesek megszüntetni a dugulást, akkor jöhet a gépi duguláselhárítás.

A gépi duguláselhárítás előnyei és hátrányai

A már meglévő dugulás elhárítása gépi eszközökkel az esetek többségében hatékonyabb és több előnye van, mint a csatornába juttatott házi és bolti lefolyótisztítóknak. Először is nem kell több órahosszat vagy akár napokat várni, amíg kiderül, hogy melyik szer veszi fel a harcot az elzáródással. Másodszor pedig hosszú távon pénzt is spórolhatunk a módszerrel, ugyanis sokkal alaposabb munka végezhető vele, így elkerülhetjük az újabb dugulást.

Hátrányai közé tartozik, hogy nem hozzáértő kezekben több kárt okozhatunk vele, mint hasznot. Ezen felül az áruk sem pénztárcabarát, így saját magunk ne vágjunk bele, mindig hívjunk szakembert.

A gépi duguláselhárítás eszközei

Többféle módszer és gép létezik a piacon. Nézzük, hogy melyek azok:
  1. Gépi csőtisztító spirál: Hasonló elven működik, mint a kézi spirál. A gépiesített változat során a spirált egy úgynevezett spirálozó gépbe vezetik be, amely magas fordulatszámon forgatja meg azt.
  2. Woma: A Woma egy olyan magas nyomású mosó, amely 300 bar nyomással pumpálja ki magából a vizet épp olyan erősséggel, hogy az elzáródást megszünteti, de a csatornában ne tegyen kárt.
  3. Ipari vákuum gépek: Ez az egyik legtisztább gépi duguláselhárítás módszer. A gépet egyszerűen rácsatlakoztatjuk a lefolyó nyílására, amely a szívó hatásnak köszönhetően elmozdítja a helyéről a dugulást okozó anyagokat.
  4. Kamerás csatornavizsgáló: Ez közvetlenül nem szünteti meg az elzáródást, de képes meghatározni annak helyét és súlyát.
A fentebb említett gépi duguláselhárítást szolgáló eszközök hatékonyak, de saját szakállunkra ne kezdjük el használni őket, mindig bízzuk szakemberre alkalmazásukat.